Notícies

Dijous Tornen ‘Les Nits del Barri del Convent’ a la Bisbal d’Empordà

LA BISBAL D’EMPORDÀ

El Convent dels Franciscans i la piscina municipal acolliran 5 espectacles durant alguns dijous de maig, juny i juliol

Les Nits del Barri del Convent

Ja fa un any que la Bisbal es va sumar a la Xarxa Gironina de Cafè Teatre. I, a partir d’aquest dijous, el claustre del Convent dels Franciscans i la Piscina Municipal torna a acollir el cicle d’espectacles a l’aire lliure del cicle: Les Nits del Barri del Convent.
Així, durant 5 dijous de maig, juny i juliol el barri del Convent de la Bisbal viurà espectacles de tota tipologia: clown, monòlegs, contes per adults, teatre, titelles, performances i un llarg etcètera. L’entrada de cada un dels espectacles tindrà el preu de 3 euros i sempre començaran a les 21h30, però a partir de les 20h ja s’obriran les portes i hi haurà servei de bar. El projecte, organitzat per l’Associació de Veïnes i Veïns del barri del Convent, neix amb l’objectiu de dinamitzar aquesta zona del municipi i descentralitzar l’activitat cultural bisbalenca.
El tret de sortida serà el proper dijous, 11 de maig, a partir de les 20h, al Convent, de la mà de Claret Clown, que presentarà La teoria del Riure. El senyor Paparinassa és un professor excèntric que imparteix una classe magistral sobre la seva particular teoria del riure i amb l’objectiu de demostrar quan, com, per què i de què riem o no riem.
La programació de Les Nits del Barri del Convent 2017 també inclourà propostes artístiques com Carlo-Mô & Mr. Di, Aérea Teatro, Juan Callate i Vivir del bolo. Ja es poden consultar tots els espectacles a través del web del cicle, que s’allargarà fins el 6 de juliol.

Les Nits del Barri del Convent 2017

foto-pizzas_p

aerea_02

mr_kebab_01

NitsBarriConvent2017

vivir_del_bolo_02

Els centres de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà celebren Sant Jordi

PALAMÓS

noticia_1

Palamós Gent Gran, l’Hospital de Palamós i els diferents centres d’atenció primària han organitzat activitats per als seus residents i usuaris.
Un any més, la diada de Sant Jordi serà present als diferents centres de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà. Així, Palamós Gent Gran, l’Hospital de Palamós i els diferents centres d’atenció primària celebraran d’una manera o altra la diada.

PALAMÓS GENT GRAN

Els residents de Palamós Gent Gran i els voluntaris de la Creu Roja han preparat roses aquests dos darrers mesos. Per Sant Jordi seran a la Plaça Major de Palamós de 10 a 13h venent les flors de producció pròpia i d’altres manualitats fetes de ganxet i goma eva.
Els diners que recaptin els destinaran a la compra de material per als seus tallers de manualitats que realitzen al llarg de tot l’any.

CENTRES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

Els nens i nenes que visitin els serveis d’urgències dels diferents centres d’atenció primària i de l’hospital rebran un exemplar de “La llegenda del Drac Dragui” de Toni Argent i Núria Ramon. El llibre s’emmarca dins la campanya Cap nen sense conte que té per objectiu fomentar la lectura entre els més petits.

HOSPITAL DE PALAMÓS

On més activitats es concentraran serà a l’Hospital de Palamós. El divendres 21, es repartirà un petit obsequi entre els ingressats. Aquest any serà un punt de llibre en forma de rosa, que ha realitzat el grup de voluntaris de l’hospital.
El mateix divendres, un grup voluntari d’alumnes i professors de l’escola la Salle de Palamós visitaran les recepcions centrals del centre per repartir-los punts de llibre elaborats per ells mateixos. També es disfressaran de Sant Jordi, Drac i Princesa i visitaran els nens ingressats a planta de pediatria.
Des de fa dues setmanes, el punt d’informació de l’hospital s’ha convertit en el punt de recollida de llibres usats que es vendran durant el dia de Sant Jordi. Tots els diners recaptats aniran destinats al “Projecte Xevi”, associació d’ajuda solidària amb el Senegal.
El fisioterapeuta de l’hospital, Màrius Pla, ha escrit el llibre “La essencia que hay en ti”. Es tracta és un conte de creixement personal i que suposa la seva primera incursió en el món literari. Estarà signant llibres a la Gavina el dissabte a la tarda i tot el diumenge i a Can Romero el dissabte al matí.
Gran part d’aquestes activitats són possibles gràcies a la tasca dels voluntaris i voluntàries. Des del SSIBE els volem agrair sincerament la seva dedicació durant tots els preparatius i la diada.

Mobilització a Palamós contra la venda d’apartaments de luxe a la Pineda d’en Gori

PALAMÓS

noticia_2

(Notícia de Ràdio Capital)

Una immobiliària ha posat a la venda 48 apartaments en aquest paratge natural situat prop de La Fosca. Els habitatges encara no estan construïts, però l’empresa ja els ven per preus a partir de 300.000 euros. Fins i tot ofereix visites als interessats. La promoció consta de dos edificis d’estil contemporani amb jardins privats, dues piscines, pista de tennis i pàdel. Els apartaments més exclusius son àtics amb terrassa privada. Un grup de veïns contraris al projecte s’han mobilitzat per intentar evitar que s’hi construeixi i han començat una recollida de signatures. Amb tot, el projecte s’ajusta al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. El POUM es va modificar l’any 2008 i llavors l’Ajuntament va arribar a una entesa amb el propietari del terreny. Segons l’acord, pot edificar a la part superior, la més pròxima a Sant Esteve de la Fosca. El consistori insisteix que només es podrà construir en aquest espai, on ja hi ha altres edificis, i recorda que amb la modificació del POUM es va aconseguir que la part costanera de la Pineda d’en Gori, per on passa el camí de ronda, passés a ser terreny municipal.

Antic Empordà tanca la XI edició amb una gran satisfacció de visitants i d’expositors

LA BISBAL D’EMPORDÀ

noticia_3a

La fira, que es va celebrar del 13 al 17 d’abril al pavelló Firal de la Bisbal d’Empordà, va tenir un 15% menys d’afluència de persones que l’any 2015.
Ja ha tancat les portes XI edició d’Antic Empordà, la fira d’antiguitats i del disseny de la Costa Brava que la Bisbal acull biennalment. La fira d’enguany ha coincidit amb Setmana Santa i des que va obrir les portes, el passat dijous 13 d’abril, va satisfer gratament a expositors i visitants, tot i haver tingut un 15% menys d’afluència que a la darrera edició del 2015. El més notori és l’alta valoració que en fan, tant expositors com visitants: i és que, segons una enquesta encarregada pel consistori, prop del 90% d’expositors i visitants afirmen que repetiran assistència a la propera edició.
Com no podia ser d’altra manera, un any més, la fira va oferir una àmplia gamma de peces d’interès i qualitat: una selecta i variada mostra (mobiliari, pintures, escultures i arts decoratives) procedent dels millors antiquaris de l’Empordà i d’altres punts de la geografia catalana i internacional. De fet, l’enquesta determina que la major part de públic prové de la província de Barcelona, seguits de la província de Girona i del mateix Empordà. Una altra dada destacada és que el públic francès segueix augmentant.
Segons les dades, el públic segueix venint majoritàriament per les antiguitats, però també valora molt positivament la presència d’articles de disseny. Un 43% dels enquestats valoren la fira amb un 4 sobre 5 i un 30% amb un 5 sobre 5. I és que la meitat dels visitants són repetidors i prop d’un 30% dels assistents han comprat a la fira. A més, la majoria dels assistents enquestats, un 62%, va afirmar que visitarien algun altre punt del municipi.
Pel que fa als expositors, tenint en compte l’enquesta, també cal fer esment de l’alta puntuació que van donar a l’organització (9,15), el catàleg de la fira (7,79) i a la composició del binomi antic & design (7,70). D’altra banda, l’afluència de públic i les vendes van ser les dades amb la valoració més baixa.
Francesc Feliu, President de l’Associació d’Antiquaris de la Bisbal, ha volgut agrair a l’Ajuntament l’organització de l’esdeveniment i ha animat a continuar-hi treballant. D’altra banda, també va voler destacar la singularitat d’Antic Empordà: “Hi tenim brocanters, antiquaris, restauradors, artesans, galeristes, decoradors i el design”. Ha destacat que tot aquest conglomerat la fa única a Catalunya i que així s’adapta a la demanda del mercat.

noticia_3b

Els millors pilots de regularitat d’Europa en el XIV Rally Costa Brava Històric, que té lloc a Palamós

PALAMÓS

noticia_4

Del 20 al 23 d’abril, quatre dies de ral·li amb epicentre a Palamós. Prop de 90 equips inscrits, una tercera part d’ells estrangers participaran a la prova on es destaca també la inscripció de diverses motocicletes i vehicles Eco. Entre les activitats que en formaran part s’inclou la realització d’un eslàlom puntuable al Passeig del Mar.
Aquest matí s’ha presentat a Palamós la XIV edició del Rally Costa Brava Històric, amb la presència de l’alcalde de Palamós Lluís Puig, acompanyat del president del Club RallyClassics, Àlex Romaní, i del regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Emili Colls.
A una setmana de la seva celebració, la XIV edició del Rally Costa Brava Històric, prova internacional de regularitat que aquesta temporada serà la segona de les sis puntuables per al Trofeu FIA de Ral·lis Històrics de l’especialitat, aquest event compta amb prop de 90 equips inscrits (el termini es tanca el dia 17), i demostra un any més l’acceptació que aquesta prova té entre els seguidors de la regularitat en carretera oberta. En la prova estan inscrites també motocicletes i hi ha un apartat reservat als vehicles Eco, que disputaran el dissabte la primera prova de les ECOseries.
Tot apunta al fet que la participació serà extraordinària, per quantitat però principalment per qualitat. L’actual Campió d’Europa d’aquesta disciplina, l’equip luxemburguès Christian Crucifix-Joseph Lambert (Porsche 911, 1985) encapçala l’àmplia representació forana, en la qual també figura una forta presència belga formada per Jose Lareppe-Lieven David (Opel Ascona,1975), Yves Deflandre-Patrick Lienne (Porsche 911, 1972), Raymond Horgnies-Christophe Hayez (Porsche 911, 1967) i Jacques Evrard-Christian Bernard (Porsche 911, 1972). La representació local és immillorable, amb Víctor Sagi-Víctor Sagi (Porsche 911, 1968), Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911, 1981), Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta, 1979), Josep Lluís Marcó-Mónica Pérez-Zorrilla (Porsche 911, 1970), Sergi Giralt-Marcos Domingo (VW Golf, 1983), Dani Mesalles-Albert Sánchez (Mercedes 190, 1986), Juan Luis Redó Toni Moragas (Volvo Amazon,1969), Josep Maria Molas-Laura Pedrosa (Ford Escort, 1978), Xavier Faixedas-Joan Jordan (Seat 124, 1978), Juli Ureña-Angel Iraberri (Seat 1430, 1974), etc.
Aquesta gran cita continental tindrà el nucli central a Palamós i es disputarà entre els dies 20 i 23 d’abril. Comptarà amb un total aproximat molt proper als 1.000 km dividits en dues etapes en els quals s’intercalaran 29 trams de regularitat que sumaran gairebé la meitat del recorregut, configurant així una prova de gran selectivitat, tot això per carreteres de Girona i Barcelona.
L’itinerari decidit es manté secret fins al mateix dia de la sortida per evitar els entrenaments i igualar les possibilitats dels equips estrangers.
Encara que tota la base i infraestructura està centrada a Palamós, el XIV Rally Costa Brava Històric compta amb els municipis de Banyoles, Puigcerdà i Viladrau com a col·laboradors, en els nuclis urbans dels quals el ral·li efectuarà una parada durant el seu recorregut. El repartiment de premis tindrà lloc a les 11h del diumenge 23 d’abril en el podi del ral·li, una jornada que coincideix amb Sant Jordi, motiu pel qual hi haurà animacions musicals i altres fets festius, tant abans com després del repartiment, per tant és previsible que els participants de fora de les nostres fronteres tornin als seus països d’origen amb roses i llibres.

Concentració i Eslàlom en el Passeig del Mar

A més d’acollir totes les sortides i arribades d’etapa, en el Passeig del Mar es disputarà dues vegades un eslàlom puntuable per a la classificació, que tindrà lloc el divendres a les 15.30h (només donar-se la sortida del ral·li) i el dissabte a les 11.30h (en arrencar la segona etapa). El muntatge que requerirà aquest eslàlom a nivell de control i seguretat serà aprofitat perquè també el realitzin tots els afeccionats amb clàssics que ho desitgin (i que no participin en el ral·li), per a això hauran d’inscriure’s en la Concentració-Eslàlom. El timing per a aquest programa paral·lel se centrarà en una concentració i exposició de clàssics a partir de les 11h del dissabte i, una vegada hagi sortit l’últim participant del ral·li, podran pujar al podi i realitzar l’eslàlom, concloent l’experiència amb un dinar, tot això organitzat per RallyClassics.

Exposició fotogràfica Rally Costa Brava

La història del Rally Costa Brava serà recordada en una exposició fotogràfica que podrà visitar-se a l’Hotel Trias, en el Passeig del Mar de Palamós, establiment on estarà basada la seu administrativa, l’organització i l’allotjament d’una bona part dels participants i de l’organització. El Passeig del Mar es convertirà aquests quatre dies en un enclavament del ral·li, ja que també acollirà el village amb botigues i ofertes per als amants dels clàssics. Les verificacions tècniques es realitzaran en el Port Marina de Palamós.

Tota la informació de Palamós

Palamós oferirà el millor de la seva vila a participants i afeccionats, amb moltes possibilitats turístiques i gastronòmiques. Totes les activitats que aporti el ral·li, així com els punts d’atracció de la ciutat, es poden consultar a www.visitpalamos.cat. Cal recordar que Palamós serà la seu central del Rally Costa Brava Històric en les tres properes edicions, de 2017 a 2019. A més de Palamós-Costa Brava, els patrocinadors principals del XIV Rally Costa Brava Històric són Fecotur (Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós), el Port Esportiu Marina Palamós i Brugarol (Explotacions Agrícoles i Forestals Brugarol).

Programa XIV Rally Costa Brava Històric

Dijous, 20 d’abril
18 a 20.30 Verificacions administratives (Hotel Trias) i Tècniques (Port Marina)
21h Benvinguda als participants en el Museu de la Pesca de Palamós

Divendres, 21 d’abril
10 a 12.30 Continuen les verificacions en els mateixos llocs del dia anterior
13.30h Entrada de vehicles al parc tancat (Passeig del Mar, Palamós)
15.30h Sortida 1r participant, 1a etapa i del ral·li (Passeig del Mar, Palamós)

Dissabte, 22 d’abril
02.55h Arribada 1r participant 1a etapa (Passeig del Mar, Palamós)
11.30h Sortida 1r participant 2a etapa (Passeig del Mar, Palamós)

Diumenge, 23 d’abril
00.00h Arribada 1r participant 2a etapa i del ral·li (Passeig del Mar, Palamós)
11.00h Lliurament de premis (podi Passeig del Mar, Palamós)

Dolors Moret Ferriol és la palamosina de més edat amb 110 anys

PALAMÓS

a2

Avui dimarts ha celebrat aquest destacat aniversari envoltada de tota la seva família. L’alcalde de Palamós i la regidora d’Acció Social l'han felicitat personalment amb l’obsequi d’un ram de flors. L’acte també ha comptat amb la presència de l’alcalde de Begur, municipi on va néixer Dolors Moret. La senyora Moret té actualment dos fills, set néts, tretze besnéts i dos rebesnéts.

Avui dimarts 10 de gener, la palamosina Dolors Moret Ferriol ha celebrat el seu aniversari, arribant a la destacada xifra dels cent deu anys, la persona de més edat actualment al municipi.

Per aquest motiu l’Ajuntament de la vila ha felicitat la senyora Moret amb l’obsequi d’un ram de flors, que en nom del municipi li ha lliurat l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, acompanyat de la regidora d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Palamós, Natàlia Casellas.

La celebració s'ha realitzat, en companyia de la seva família, a la residència de Lola Moret, situada al barri de Mas Guàrdies, a Palamós. Les flors i les felicitacions d’amics i veïns han estat els elements protagonistes d’aquesta celebració.

Aquest acte també ha comptat amb la presència de dos destacats representants del municipi de Begur, vila on va néixer Moret, concretament de l’alcalde begurenc, Joan Loureiro, i de la regidora d’Acció Social d’aquest municipi, Encarnació Garcia.

Dolors Moret Ferriol
Nascuda l’any 1907, la senyora Moret va dedicar tota la seva vida professional a l’ofici de telefonista que va realitzar al municipi de Begur, des dels 13 anys i fins a la seva jubilació.

Des de fa vint-i-cinc anys Lola Moret resideix a Palamós on també viu una part de la seva família, fills i néts. Casada amb Martí Platja Congost, de Begur, van tenir un fill Pere Platja Moret (propietari de l’Hotel Marina a Palamós fins a la seva mort).

Posteriorment Dolors Moret es va casar en segones núpcies amb Ricard Isern Sau, resident a Torrent, amb el qual va tenir dos fills més, Ricard i Dolors Isern Moret.

Vídua dels seus dos marits, la senyora Dolors Moret Ferriol té actualment dos fills, set néts, tretze besnéts i dos rebesnéts.

La Bisbal d’Empordà es mobilitza per ajudar els refugiats de la Guerra de Síria

LA BISBAL D’EMPORDÀ

a1

Els propers 19 i 21 de gener el municipi viurà dos dies carregats d’activitats solidàries amb tots els beneficis destinats al projecte Micrópolis

La Bisbal d’Empordà (10/01/2017) La crisi humanitària que pateix la població que fuig de la Guerra a Síria origina un moviment migratori conegut per tothom. Des de l’any 2000, i per culpa de les polítiques europees de blindatge de fronteres, més de 32.000 persones han perdut la vida intentant creuar el Mediterrani i el 2016 ha estat un dels anys més mortífers. El 2015, l’Estat espanyol es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades en un termini de dos anys. Malgrat les pèssimes condicions en què es troben aquestes persones, aquest compromís s’està incomplint a hores d’ara.

És per això que, en moments com aquest, són vitals les iniciatives per fer ressò d'aquest drama i organitzar-se per tal de poder donar una millor acollida als refugiats. La Bisbal d’Empordà no vol quedar-se enrere i, si al juny de l’any passat es va declarar municipi d'acollida, els propers dies 19 i 21 de gener s’han preparat dos dies de jornades solidàries pels refugiats.

Dos dies farcits d’activitats solidaries: xerrades, un taller de circ, un vermut musical i un concert. Tots els diners de la iniciativa organitzada pel Casal Estel Roig, Indivendres i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà aniran destinats al projecte Micrópolis que, des de Grècia, treballa per millorar la situació de les persones refugiades.

Cal tenir present que aquesta jornada solidària és possible gràcies a la col·laboració d’un bon grapat d’entitats, comerços i empreses bisbalenques. Ara bé, serà durant les jornades quan tothom qui ho desitgi podrà fer la seva aportació, ja sigui comprant l’entrada del concert o fent una donació a les urnes presents a totes les activitats programades.

Programació:

Dijous 19 de gener:

> Xerrada: ‘El pròxim orient, epicentre de la guerra global’, amb Pere Maruny. A les 20h30 a la Biblioteca.

Dissabte 21 de gener:

> Taller de Circ en Família amb Fira de Circ al Carrer. A les 11h30 al Vestíbul del Mundial.
> Vermut Musical amb Calitjes Fortes i El Último Veneno. A les 13h a la plaça Major.
> Xerrada: ‘La veu dels refugiats. Presentació del projecte Micrópolis, solidarity group’. A les 19h30 al Casal Estel Roig.
> Concert: Mazoni, Miquel Abras, Sanjosex, Medusa Box, Pau Blanc, Smoking Bambino, La Puça Diatònica, Les Anxovetes i Gramophunk DJ. A les 22h30 a l’Alternativa. Entrada: 8€

*Hi col·laboren:

Casa Nostra, Casa Vostra, Girona Acull, Carnisseria Quim Matas, Can Rodà, Bodega l’Empordà, Sona, FEC, Fira de Circ, L’Alternativa Bar Musical, Carnisseria Rajma, Carnisseria Can Janoher, Bar l’Escalipatxo, ca la Pilar Dumingu, Ceramistes i Pastissera Massot.

L’Ajuntament de Palamós inicia els treballs d’instal·lació de la il·luminació nadalenca als carrers de la vila

PALAMÓS

foto_2

El procés d’ubicació d’aquests elements lumínics s’ha iniciat aquest matí a càrrec d’operaris de la Brigada Municipal. Seguint la dinàmica dels darrers anys, la totalitat dels models instal·lats es basen en sistemes que potencien l’estalvi energètic, amb la ubicació de fil lumínic i de garlandes fabricades amb “LED”. L’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila, mantindrà la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques. Com és tradició la decoració amb llum dels carrers de Palamós es posarà en funcionament just abans de l’inici del primer pont festiu de desembre.
Aquest matí (17/10/16) l’Ajuntament de Palamós mitjançant els operaris de la Brigada Municipal, ha iniciat el procés d’instal·lació de la il·luminació que per Nadal decorarà els carrers de la població.
Les tasques d’ubicació de la decoració lluminosa s’ha iniciat amb la instal·lació d’una part dels 1.400 m2 de l’anomenat tendal lluminós o sostre, que se situa a uns quatre metres d’altura per damunt dels carrers comercials del centre de la vila, concretament els de Tauler i Servià, Cervantes, Dídac Garrell, Major i plaça dels Arbres.
A aquest element si sumen les cortines de llum que s’ubiquen en altres indrets com el barri vell de Palamós i el nucli de Sant Joan, i els prop de sis mil metres de mànega que decora un bon gruix dels fanals al municipi i que són elaborats amb fil lumínic.
Com en els darrers anys també es col·locaran en les entrades dels carrers comercials de la vila els plafons de llum amb el disseny de la gamba de Palamós, que van ser adquirits per l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), i també es decoraran amb llum els giratoris de l’avinguda de Catalunya, concretament el que es troba a l’alçada de l’avinguda Onze de Setembre i Lluís Companys, així com el del carrer de Carmel i el de l’Enric Vincke.
A aquests elements cal sumar-hi les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià o La Planassa. Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, mantindrà la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.
A banda aquest any també s’instal·laran rètols lluminosos amb la frase “Bones Festes” que s’ubicaran a les entrades de la població, al Mercat Municipal, el Pavelló d’Esports, la Biblioteca Municipal o la nau polivalent dels “50 metres”.

L’original il·luminació dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornaran a lluir la seva original il·luminació.
Aquesta decoració es basa en la col·locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema d’il·luminació amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

Elements que potencien l’estalvi energètic
En els darrers anys l’Ajuntament de Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.
Una part de les garlandes, plafons i rètols lluminosos que s’instal·laran aquest Nadal a Palamós han estat llogats a empreses especialitzades en elements de decoració lluminosa. El pressupost d’aquest lloguer és d’uns 9.400 euros.
A aquest import cal sumar-hi la despesa de prop de 3.700 euros destinada a l’adquisició de material elèctric necessari per a la reparació i manteniment de les instal·lacions i de la decoració lluminosa de propietat municipal. És el cas de les tasques que enguany realitzaran els operaris de la Brigada amb la substitució de tots els trams del fil lumínic que amb el temps s’han deteriorat i que es troben ubicats als fanals dels principals carrers del municipi.

Encesa de la il·luminació
Com és tradició la decoració amb llum dels carrers de Palamós es posarà en funcionament, abans de l’inici del primer pont festiu de desembre, enguany, el divendres dia 2 de desembre.

Palafrugell participa als actes d’agermanament i d’intercanvi cultural a les poblacions de Mirepoix i Arróniz

PALAFRUGELL

foto_1

Aquest passat cap de setmana s’han celebrat trobades d’intercanvi cultural i d’agermanament entre la població de Palafrugell i les localitats d’Arróniz (Navarra) i Mirepoix (Occitània).
El dissabte 15 d’octubre, la programació dels actes a Arróniz es van iniciar amb una cercavila amb grallers, al que van seguir les rondes de la coral i de l’escola de jotes de la localitat. Els actes van finalitzar amb un sopar popular i les actuacions de grups musicals locals, acompanyats de formacions de Palafrugell.
D’altra banda, també aquest cap de setmana, la localitat occitana de Mirepoix va rebre la visita d’una delegació de Palafrugell, integrada per una cinquantena de persones, que va participar en els actes que es realitzen de forma anual per commemorar l’agermanament entre les dues poblacions. Entre els diferents actes que es van dur a terme n’hi va haver de culturals i esportius, així com un sopar de germanor entre les dues delegacions. El conveni d’agermanament es va firmar el 7 d’octubre de 1984, de manera que se celebrava el 32è aniversari d’aquesta relació.

Més d’un miler de tastets servits a l’activitat d’inici de les jornades “Palamós Gastronòmic” 2016

20161001_123542

La Mostra Gastronòmica al carrer va tenir lloc dissabte passat i va comptar amb la participació d’una desena de restaurants i tavernes del municipi. De les 12 i fins a les 15 h, el nombrós públic participant va tenir l’oportunitat de provar molts dels plats que formaran part dels menús i de les propostes culinàries que serviran durant aquest mes d’octubre als restaurants i tavernes del municipi. Les jornades “Palamós Gastronòmic” arriben enguany a la cinquena edició amb l’objectiu de donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits.

El passat dissabte 1 d’octubre Palamós va obrir la cinquena edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” que permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

Les jornades 2016 han tingut com a tret de sortida la Mostra Gastronòmica al carrer que va tenir lloc el passat dissabte a la plaça dels Arbres.

Èxit de la Mostra Gastronòmica al carrer
Aquesta activitat va comptar amb la participació d’una desena de restaurants i tavernes del municipi que van oferir una àmplia varietat de tastets dels seus menús i de les diverses propostes culinàries que serviran durant aquest mes d’octubre als seus establiments.

En total es van servir més d’un miler de tastets al nombrós públic que va visitar aquesta mostra que es va realitzar de les 12 i fins a les 15 h.

Un ampli programa d’activitats
Com és tradicional el “Palamós gastronòmic” inclourà dins la seva oferta de propostes els menús gastronòmics als restaurants del municipi.

Un total de 18 restaurants de la vila participants en l’activitat serviran el menú especial “Palamós Gastronòmic” amb plats de peix de temporada combinats amb les millors propostes culinàries i maridats amb la cervesa Estrella Damm Inedit. El vessant més lúdic de les jornades se centrarà en el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) proposarà un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que participarà en el concurs. Aquesta proposta es podrà tastar a cada taverna i el visitant podrà puntuar-la a la plana web del Palamós Gastronòmic.

Tallers de Cuina, visites guiades a la subhasta del peix o degustació de vins, són altres de les ofertes del programa. Cal destacar també que un any més les pastisseries de la vila serviran el popular ja “pastís dels Agustins” i que és elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

Gaudir d’un sopar “d’aparador”
Per segon any consecutiu el “Palamós Gastronòmic” brindarà l’oportunitat de poder gaudir d’uns sopars molt exclusius i, amb una simbiosi entre el sector comercial i el restaurador de la vila, es tornaran a oferir els sopars als aparadors i als comerços del municipi.

El divendres 21 d’octubre a partir de les 19.30 h els restauradors de Palamós prepararan els àpats dins la mateixa botiga participant, ubicant taules i cadires a l’aparador, tot preparat perquè tingui el lloc el sopar d’un menú gastronòmic molt exclusiu dins aquell comerç i a la vista de totes les persones que passin per aquells carrers comercials de la vila.