Més d’un miler de tastets servits a l’activitat d’inici de les jornades “Palamós Gastronòmic” 2016

20161001_123542

La Mostra Gastronòmica al carrer va tenir lloc dissabte passat i va comptar amb la participació d’una desena de restaurants i tavernes del municipi. De les 12 i fins a les 15 h, el nombrós públic participant va tenir l’oportunitat de provar molts dels plats que formaran part dels menús i de les propostes culinàries que serviran durant aquest mes d’octubre als restaurants i tavernes del municipi. Les jornades “Palamós Gastronòmic” arriben enguany a la cinquena edició amb l’objectiu de donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els àmbits.

El passat dissabte 1 d’octubre Palamós va obrir la cinquena edició de les jornades “Palamós Gastronòmic” que permeten donar a conèixer i aprofundir en la gastronomia de la vila des de tots els seus àmbits, apropant el públic a la seva àmplia oferta culinària, degustant els productes autòctons i donant l’oportunitat de cuinar amb els professionals dels fogons.

Les jornades 2016 han tingut com a tret de sortida la Mostra Gastronòmica al carrer que va tenir lloc el passat dissabte a la plaça dels Arbres.

Èxit de la Mostra Gastronòmica al carrer
Aquesta activitat va comptar amb la participació d’una desena de restaurants i tavernes del municipi que van oferir una àmplia varietat de tastets dels seus menús i de les diverses propostes culinàries que serviran durant aquest mes d’octubre als seus establiments.

En total es van servir més d’un miler de tastets al nombrós públic que va visitar aquesta mostra que es va realitzar de les 12 i fins a les 15 h.

Un ampli programa d’activitats
Com és tradicional el “Palamós gastronòmic” inclourà dins la seva oferta de propostes els menús gastronòmics als restaurants del municipi.

Un total de 18 restaurants de la vila participants en l’activitat serviran el menú especial “Palamós Gastronòmic” amb plats de peix de temporada combinats amb les millors propostes culinàries i maridats amb la cervesa Estrella Damm Inedit. El vessant més lúdic de les jornades se centrarà en el Concurs de Tapes i Pinxos “Tapa Estrella”. En aquest cas cada taverna participant (13 en total) proposarà un pinxo i/o tapa original (de creació pròpia) que participarà en el concurs. Aquesta proposta es podrà tastar a cada taverna i el visitant podrà puntuar-la a la plana web del Palamós Gastronòmic.

Tallers de Cuina, visites guiades a la subhasta del peix o degustació de vins, són altres de les ofertes del programa. Cal destacar també que un any més les pastisseries de la vila serviran el popular ja “pastís dels Agustins” i que és elaborat a base d’ametlles, sucre, mantega, ou i farina.

Gaudir d’un sopar “d’aparador”
Per segon any consecutiu el “Palamós Gastronòmic” brindarà l’oportunitat de poder gaudir d’uns sopars molt exclusius i, amb una simbiosi entre el sector comercial i el restaurador de la vila, es tornaran a oferir els sopars als aparadors i als comerços del municipi.

El divendres 21 d’octubre a partir de les 19.30 h els restauradors de Palamós prepararan els àpats dins la mateixa botiga participant, ubicant taules i cadires a l’aparador, tot preparat perquè tingui el lloc el sopar d’un menú gastronòmic molt exclusiu dins aquell comerç i a la vista de totes les persones que passin per aquells carrers comercials de la vila.