Qui som

La revista

m04_02

El Far de l’Empordà neix a la seu de MÍTIC, gestora cultural que realitza projectes i activitats de dinamització territorial i duu a terme iniciatives culturals com ara xerrades i presentacions, col·laboracions amb entitats i aixopluga la Seu del Cercle Català d’Història. En aquest entorn un grup de ments inquietes aposten per les iniciatives locals i comarcals , per un producte de proximitat amb personalitat pròpia, per una sensibilitat cultural, ètica, social i solidària que pretén esdevenir un referent informatiu i de debat al Baix Empordà. Ara, arran de l’interès tan acusat dels lectors i de la gran difusió de la revista en les xarxes socials, emprenem una nova etapa digital i ens tranformem en revista oberta i gratuïta per a tothom.

m03_a23_02

També des de la humilitat d’una iniciativa que haurà de bregar amb els grans gegants mediàtics, amb franquícies i grups editorials, El Far de l’Empordà aprofita al màxim les seves infraestructures i sinèrgies ja establertes de ponts amb la cultura local, comarcal i àmbits de llarga trajectòria al país, per tal d’emmarcar el fet comarcal en una suma de col·lectivitats que han de girar a l’entorn d’un eix comú. Compactar el terriotori, donar la veu a la seva gent i donar llum com a mitjà independent al tractament  informatiu crític, a donar a conèixer i compartir entre la Comarca la cultura i la tradició  única i especial de la Comarca del Baix Empordà: Des del conreu del vi de Calonge o de l’arròs de Pals, als carnavals de Palamós i la vall d’Aro, passant per les Festes de Primavera de Palafrugell o la Dansa de la Mort de Verges, fins a la centenària Fira de Sant Andreu de Torroella o la tradició ceràmica i d’antiquaris de la Bisbal… Sense oblidar el nostre preuat patrimoni natural –de les Alberes, passant per les Gavarres, el cap de Planes, Muntanyes de Begur, Aiguamolls de Pals, Parc Natural del Montgrí-Les Medes…–, el patrimoni arquitectònic –dels jaciments ibers, romans i grecs, passant pel llegat romànic i gòtic, fins a la tradició agrícola a l’entorn dels masos–, el nostre folflore mil·lenari… que han dotat el tarannà de les nostres contrades d’una marcada idiosincràsia.

Si hi afegim els esdeveniments contemporanis com el turisme o les noves empremtes comercials i de petita indústria, tenim un ampli corpus del qual El Far de l’Empordà es vol fer ressò i portaveu.

L’empresa

MÍTIC considera que la cultura i especialment tot allò que gira vers la història d’un poble i el seu coneixement, son per si mateixos un valor afegit molt important que cal potenciar, i que alhora, aporten unes possibilitats de creació al seu voltant, de beneficis a molts nivells, com de difusió de l’entorn, de recuperació de patrimoni, d’indústria cultural, turística, etc.

m00_14MÍTIC planteja tots els seus projectes sota una norma fonamental de rigor i professionalitat, d’atenció personalització perquè cada vila i cada poble tenen necessitats diferents i poden oferir noves coses amb allò que és seu. Per tot això organitza i produeix tots els seus productes i serveis amb la col·laboració de professionals en cada camp, com ho és especialment, el Cercle Català d’Història, el seu principal col·laborador.

MÍTIC  treballa en l’àmbit de la gestió de serveis i productes de dinamització en especial, des de  l’àmbit de la història local i  del nostre país i a més, participa promovent projectes d’investigació i difusió com és la Revista “El Far de l’Empordà”. Fent-nos ressó del que passa a les nostres contrades, cohesionem i dinamitzem el territori. Guaitem plegats el Baix Empordà !

Palamós, març de 2016