Socis demanen anul·lar nou projecte del Port d’Aro

Concessió per als propers 25 anys:
Socis demanen anul·lar nou projecte del Port d’Aro

De realitzar-se tal com ha estat presentada, la nova concessió portuària implicaria impactes ambientals a l’espai protegit de Punta Prima, suprimiria els amarratges per a les embarcacions petites i obriria la porta a l’especulació immobiliària a la zona, entre d’altres problemes.

A Platja d’Aro, el passat dissabte 3 d’octubre, amb el lema de «Junta Dimissió!»,un conjunt de socis del Club Nàutic Port d’Aro s’han manifestat en contra del nou projecte per a la concessió pels propers 25 anys presentat per la Junta Directiva de la institució. Cal recordar que l’ abril de 2016 és la data en què començarà la nova etapa del port esportiu de la Marina de Port d’Aro, a Platja d’Aro.
La iniciativa compta amb l’aprovació de la direcció de Transports i Mobilitat de la Generalitat, però encara falten els permisos locals, com el pla especial i els projectes d’obres. L’obra estarà a càrrec d’una unió temporal d’empreses (UTE) entre el Club Nàutic i la companyia Serra i Mías SA i, amb una inversió avaluada en 22 milions d’euros, entre d’altres aspectes considera:

  • La construcció d’un nou espigó 75 metres més gran que l’actual.
  • La presència només de les embarcacions de grans dimensions al port. Dels actuals 825, seran suprimits 250 amarratges per als vaixells més petits (fins a 8 metres d’eslora).

D’acord amb els estatuts del club, un grup de socis disconformes amb el procés i les seves conseqüències va reunir 120 signatures per demanar a la Junta Directiva una Assemblea Extraordinària, la qual encara no ha estat convocada i se’n desconeixen les raons.
Actualment aquest grup denominat «Indignats» ha reunit una plataforma que agrupa 250 socis que busquen anul·lar el projecte i deixar-lo sense efecte. Es van reunir la tarda del passat dissabte a l’Hotel La Terrassa de Platja d’Aro, amb la presència d’advocats i arquitectes especialistes.

Perjudicis en l’entorn

El portaveu del grup, Rafael Arau, planteja que «el nou espigó construït amb milions de tones de blocs de pedra i formigó podria causar un impacte ecològic, paisatgístic i ambiental al sector de Punta Prima, Bé Cultural d’Interès Nacional en la categoria Patrimoni Històric i que també consta com a espai protegit segons el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Platja d’Aro».
Afegeix que la situació també «resulta especialment perjudicial per als amarristes que al mateix temps tenen habitatge dins el Port d’Aro, ja que per a ells no és viable dur l’embarcació a un altre port». A més, diu que transformar el port en un lloc sol per a «vaixells de luxe», obrirà la porta a l’especulació immobiliària a la zona.

Josep Maria Cantó, advocat; Lluís Sallés, secretari dimitit de la Junta Directiva; Santi Esteve, advocat; Vicenç Arqués, portaveu; Lluís Sibils, advocat; Manel Bosch, advocat.
Josep Maria Cantó, advocat; Lluís Sallés, secretari dimitit de la Junta Directiva; Santi Esteve, advocat; Vicenç Arqués, portaveu; Lluís Sibils, advocat; Manel Bosch, advocat.

4_P1030156

4_P1030160